У Кривому Розі в 300-й маршрутці пасажири затримали кишенькового злодія. Поліція приїхала аж за 40 хвилин

ПРИГОДА
14.01.19 - 12:13

13 січня близько 19:00 в 300-й маршрутці в районі зупинки «Хлібзавод», що в Центрально-Міському районі міста Кривого Рогу, пасажири самотужки затримали злодія, який поцупив з кишені однієї з пасажирок дорогий смартфон. 

 

Про це на сторінках порталу Український час написав криворізький журналіст і видавець Володимир Стецюк:

"Крадіжку помітила жінка, яка стояла поруч. За її словами, вона спочатку подумала, що це чоловік власниці смартфона, але коли той терміново став просуватися до виходу, голосно повідомила про крадіжку потерпілій. Та виявилася напрочуд спритною й енергійною жіночкою й перекрила вихід. Зловмисник почав виправдовуватись, що смартфон, мовляв, випав у неї з кишені, а він лише підняв його, щоб повернути. Однак очевидці події засвідчили протилежне, що молодик таки заліз до жінки в кишеню.

Незважаючи на те, що зловмисник повернув поцуплене її власниці, вона виявилася напрочуд принциповою й категоричною. Попросивши водія зупинити маршрутку, вона зателефонувала до поліції й повідомила про скоєння злочину і про намір написати заяву. Вимагаючи направлення на місце скоєння злочину наряду патрульної поліції, потерпіла щось довго пояснювала черговій, потім дзвонила на гарячу лінію, потім знову черговій… Нарешті їй повідомили, що наряд таки має прибути. Однак час збігав хвилина за хвилиною, а наряду все не було. Пасажири переповненої маршрутки почали хвилюватися, бо хтось запізнювався на вечірню зміну, хтось – на важливу зустріч, а всі загалом хотіли просто потрапити додому. Однак до честі пасажирів вони все ж таки з розумінням поставились до ситуації, що сталася й терпляче чекали приїзду наряду патрульної поліції, а він все не їхав.

Принципова власниця поцупленого й повернутого їй телефону весь час енергійно продовжувала кудись дзвонити – разів п’ять набирала чергову, ще кілька разів телефонувала на гарячу лінію і навіть якомусь прокурорському працівнику… Потім знову були перемовини з черговою, якій потерпіла гарячково доводила, що вона ще не зовсім дурна, що переповнена маршрутка стоїть і чекає, і що з такою дивовижною «оперативністю» правоохоронців її взагалі зловмисник вже давно міг побити й покалічити… І жінка продовжувала вимагати направлення на місце скоєння злочину наряду поліції, а він все не їхав.

Пройшло 40 хвилин! І правоохоронці таки приїхали – затримали зловмисника й запросили потерпілу зі свідками для надання необхідних показів. І затримана на 40 хвилин маршрутка нарешті продовжила свій рейс по маршруту. Зрештою все нібито завершилось добре. Однак у сухому залишку великий і жирний знак запитання!

Після тривалих умовлянь і наполегливих вимог, наряд прибув на місце злочину аж за 40 хвилин, хоча від місця подій до Центрально-Міського відділення поліції хвилин 10 пішого ходу, а до міського відділу поліції – хвилин 15. І це далеко не найнебезпечніша ситуація! А що робити тим, хто опиняється у більш небезпечній ситуації, коли є реальна загроза їхньому життю? Якщо правоохоронці реформованої поліції навіть на новеньких Toyota Prius так само «квапляться» на виклики, як і в нереформованій міліції на стареньких розбитих і часто не заправлених бляшанках, то питається в задачі: на що були витрачені шалені кошти платників податків і наших фінансових донорів і чи взагалі була якась реформа, коли оперативно боротися зі злочинністю правоохоронці якось не налаштовані?"

 

Фото Володимира Стецюка.


 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: