У Кривому Розі відкрили клініко-діагностичний центр 10-ї міськлікарні після капремонту

ЗДОРОВ'Я
19.06.20 - 14:03

Сьогодні на вулиці Вернадського, 141А після капітального ремонту відкрили клініко-діагностичний центр Криворізької міської лікарні № 10.

Відповідно до угоди про співпрацю між клінікою міста Мінден з Німеччини та 10-ю міськлікарнею Кривого Рогу, підвищують якість надання медичної допомоги криворіжцям - проводять професійне навчання та підвищення кваліфікації лікарів, впроваджують новітні технології у галузі травматології та ортопедії (ендопротезування суглобів).

 

За результатами співпраці, на тепер проконсультували близько 300 криворіжців. У 250-ти випадках провели складні, сучасні, високотехнологічні операції.

 

Щоденно поліклініку лікарні відвідують близько 600 осіб. У консультативно-діагностичному центрі обслуговують 44 731 криворіжців, які мешкають у прилеглому до лікарні районі.

 

У клініко-діагностичному центрі працюють кабінети функціональної діагностики, фіброгастродуаденоскопії, ультразвукової діагностики, інфекційних захворювань, процедурні та кабінети лікарів-фахівців (хірургічний, офтальмологічний, отоларингологічний, неврологічний, урологічний та інші). 

 

У партнерстві з німецьким фондом GIZ відремонтували травматологічне відділення. Крім оновленого відділення, лікарня отримала різноманітне медичне обладнання, призначене для всієї лікарні – апарати для наркозу, УЗД-апарати (необхідні для гінекологів та хірургів), велика кількість функціональних електроліжок, інструменти, операційна білизна. Також полагодили покрівлю, замінили вікна та дверні блоки, влаштували систему вентиляції, замінили та зробили монтаж систем водопостачання, каналізації, посилили та утеплили фасад.

 

«Жителі міста повинні отримувати якісну медичну допомогу і важливою складовою цієї роботи є модернізація мережі лікувальних установ. Сьогодні ми відкриваємо після капітального ремонту нашу 10-ту лікарню, яка є однією з найкращих та найпотужніших у Кривому Розі. Крім того, у нас в роботі ще низка важливих медичних проєктів. Зокрема, триває капремонт 4-поверхового корпусу інфекційної лікарні, у 2-ій та 9-ій лікарнях встановлюємо сучасні ангіографи. До кінця року відкриємо 3 нові амбулаторії по вулиці Дружби, Миколаївському шосе та Тбіліській», - привітав криворіжців із відкриттям медзакладу міський голова Юрій Вілкул.

 

На проведення капітального ремонту з міського бюджету виділили понад 36,8 мільйона гривень. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: