У Кривому Розі відкрили виставку акварельних робіт Григорія Синиці. Відео

КУЛЬТУРА
24.09.20 - 13:13

23 вересня у Музеї-квартирі художника Григорія Синиці відбулось відкриття виставки акварельних робіт відомого криворізького художника, - повідомляють на сайті  історико-краєзнавчого музею.

В експозиції представили 13 картин, які майстер намалював протягом 80-х років минулого століття. Вони зображують пейзажі Криворіжжя. Особлива увага автора зосереджена на зображені неба, вкритого хмарами, і простору, який можна спостерігати до горизонту.

 

Хоча степові краєвиди виконані аквареллю, вони практично не мають характерних для цього матеріалу рис плинності, прозорості, нюансності. Натомість митець переніс у роботи з цим матеріалом типові для темперних творів риси, чим досяг лаконізму і простоти.

 

Представлені на виставці акварелі отримали нове оформлення – рами й протиблискове скло. Це дало змогу побачити творіння майстра під новим кутом, роздивитись їх до найдрібніших деталей. 

 

Григорій Синиця (1908-1996) – заслужений художник України, який переїхав до нашого міста з Києва у 1969 році. Основоположник монументальної техніки – «флоромозаїки».
Митця шанують у Кривому Розі, організовують на його честь конкурси малюнків та мистецькі заходи.

 

Виставка триватиме протягом місяця. Побачити роботи видатного митця можна з неділі до четверга з 10.00 до 17.00 за адресою: проспект Гагаріна, 13, кв. 18.

 

Фото та відео з сайту Криворізького історико-краєзнавчого музею.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: