У Кривому Розі вимагають наближення термінів виконання підприємствами природоохоронних заходів

ЕКОЛОГІЯ
29.03.19 - 17:19

На останній сесії Криворізької міської ради депутати приділили особливу увагу міській екологічній програмі.

Що саме у ній зміниться, пояснила журналістам «Рудани» начальниця міського управління екології Світлана Охотнікова.

 

Новації - це внесені зміни щодо наближення термінів дуже важливих природоохоронних заходів, виконання яких знизить техногенне навантаження на стан і якість атмосферного повітря.

Це, насамперед, заходи «АрселорМіттал Кривий Ріг», Південного і Північного комбінатів.

 

Заходи стосвно "Арселора" вже внесені в екологічну програму, але термінами їх виконання були зазначені 2020 рік, кінець 2020 року і навіть 2023 рік.

 

Було змінено термін виведення з експлуатації коксових батарей, яким уже понад 40 років. У 2016 році підприємство брало зобов'язання реконструювати коксові батареї №№5 і 6, і згодом вивести з експлуатації батареї №№1 і 2.

 

Зараз у програму зазначено виконати ці заходи до кінця 2019 року. Підприємство ознайомлене з цим наміром міської ради, відбулася зустріч міського голови з керівництвом «Арселора».

Звісно, вони не згодні, бо їм необхідно підтримувати виробничі потужності. Але криворіжці теж не згодні дихати таким забрудненим повітрям.

 

Серед змін також і реконструкція агломераційного цеху Південного ГЗК. У програмі був зазначений кінцевим терміном 2021 рік, тепер же підприємство взяло зобов’язання впровадити цей захід до кінця 2020 року.

 

По Північному комбінату – 5 нових заходів з термінами виконання 2019 – 2020 роки.

 

Серед природоохоронних новацій – виведення з експлуатації цеху блюмінгу №1 "Арселора" у 2020 році як компенсаційний захід при введенні в роботу установок безперебійної розливу сталі, яке зараз Арселор будує, установки №№ 2 і 3.

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: