У Кривому Розі знову отримали повідомлення про замінування школи №88

ПОДІЯ
17.01.22 - 10:16

У Кривому Розі знову отримали повідомлення про ймовірне замінування школи №88 у Довгинцівському районі, - повідомляють у Криворізькому райуправлінні поліції.

Ранок у 88-й загальноосвітній школі розпочався з евакуації. О 9:15, після першого уроку, на територію навчального закладу приїхали працівники поліції, швидкої допомоги, пожежної частини, кінологи та вибухотехніки. 

 

Наразі більше чотирьохсот дітей з 1-го по 11-й клас, педагогів та персонал евакуювали з будівлі.

 

Нагадаємо, 13 січня псевдомінери "закладали вибухівку" у школи в центрі міста - Металургійному та Центрально-Міському районах. За кілька годин правоохоронцям надійшла інформація про замінування ще й 5-ти торгових центрів: "Ліберті", "Ашан", "Юніон", "Терра" та "Варус". Один із "мінерів" повідомив про сотні кілограмів тротилу в одному з закладів освіти і вимагав заплатити йому 500 тисяч гривень. 

 

Як ми писали, СБУ пояснила масове псевдомінування сотень соціальних об'єктів гібридниою агресією РФ проти України.

"Звертаємо увагу: повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, яку Російська Федерація веде проти України. За таких умов, вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало. Закликаємо громадян зберігати спокій. І окремо звертаємось до ЗМІ з проханням ретельно перевіряти подібну інформацію, аби зі свого боку не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій. Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом з Національної поліцією в межах свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень. Ми відкриті до комунікації зі ЗМІ та готові за потреби оперативно надавати суспільству перевірену та актуальну інформацію. Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни", - зазначили на офіційній сторінці СБУ.

 

Оновлено. Кінологи зі службовим собакою перевірили приміщення 88-ї школи. Вибухівки не виявлено. Учні сьогодні навчатимуться в дистанційному форматі. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: