У Кривому Розі зруйнували дитячий майданчик. Хто за це відповість?

ПРИГОДА
24.01.19 - 12:28

Дерево, яке вщент зруйнувало дитячий майданчик по вулиці Юрія Камінського 18 січня, продовжує лежати там й донині.

Хто відповість за знищення дитячого майданчика, з’ясовували журналісти ТРК «Рудана».

 

 

На минулому тижні дерево спиляли невідомі особи. Воно впало на територію для дитячих ігор - пошкодило будиночок, пісочницю, турнік і баскетбольний кошик.

 

 

«Був у квартирі, коли почув гуркіт. Визирнув у вікно і побачив, що дерево вже лежить. Сусіди одразу повиходили на вулицю, викликали поліцію. Відповідати за це ніхто не хоче. Не знаю, чи це були комунальники, чи хтось інший. Їм сказали - спиляти, вони й зробили. На те, що поруйнувався майданчик, їм байдуже. Сказали, що ми повинні були за свої гроші найняти «вишку» , аби це дерево повалити гарно й безпечно», - каже мешканець будинку № 20 Роман.

 

 

 

Журналісти "Рудани" попросили комунальників прокоментувати ситуацію.

 

 

«До нас звернулися мешканці будинків номер 20 та 22 по вулиці Камінського. Сказали, що у їхніх дворах потрібно спиляти сухостій. Комісія вийшла й обстежила його разом із нашими працівниками. Виявили, що корені одного з дерев дуже розрослися й тепер руйнують зовнішній каналізаційний відвід. По ціні мешканцям будинку воно обійшлося в  3,5 - 4 тисячі гривень», - каже директор ТОВ "Сітісервіс-КР" Тетяна Кабакова.

 

 

У компанії зазначили, що такі роботи мають проводитись із врахуванням техніки безпеки. Прилеглу місцевість, в тому числі ділянку ймовірного падіння дерева, огороджують, а по периметру розставляють кількох людей, аби попередити потрапляння перехожих на закриту ділянку. Щоб уникнути випадків на зразок ситуації з руйнуванням дитмайданчика, комунальники закликають не проводити подібні роботи без відповідних дозволів, а довірити справу фахівцям.

 

 

 «Ці роботи повинні були виконуватися певними службами, які мають для цього фахівців і спорядження. Це робота,  пов’язана з небезпекою для оточення. Якщо людина, яка знищила  дерево, не отримала необхідний дозвіл, вона буде притягнута до адміністративної відповідальності й сплатить штраф від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів. Дитячий майданчик перебуває на балансі міста, тому за його пошкодження доведеться заплатити», - каже адвокат Другого Криворізького місцевого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги  Геннадій Суботін.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: