У Кривому Розі зустріли учасників міжнародної естафети «Всесвітній біг світу заради гармонії»

СПОРТ
16.09.21 - 13:01

На в'їзді до міста, криворіжці сьогодні зустріли учасників міжнародної естафети «Всесвітній біг світу заради гармонії». Естафета триває шостий день, вона стартувала 11 вересня в Києві в День фізичної культури і спорту.

Колону, яка бігла з національними прапорами та факелами в руках, зустрічали активісти й спортсмени Кривого Рогу.

У команді, яка має перетнути Київську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську, Дніпропетровську та Херсонську області, - 20 учасників. Найстаршій бігунці - 67 років. Позаду у марафонців - 500 подоланих кілометрів.

 

«Всесвітній біг миру заради гармонії» - найдовша у світі міжнародна факельна естафета. Запалений факел, який бігуни передають одне одному, є символом гармонії і єднання. Будь-хто може пронести факел кілька метрів естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі. В Україні біг миру проводять вже 30 років з метою налагодження дружніх стосунків між жителями різних регіонів", - розповідають організатори.

 

У супроводі велопатрульних, учасники вже пробігли Миколаївським шосе, вулицею Українською, площею Визволення, проспектом Миру, вулицею Героїв АТО і проспектом Металургів.

Фініш - у парку Богдана Хмельницького в Металургійному районі. Закінчитися "гармонійний марафон" має 18 вересня в Херсоні.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: