У Кривому Розі з’являться кінно-спортивна школа та універсальний спортивний комплекс

СПОРТ
18.01.19 - 14:42

У Кривому Розі незабаром побудують поле для регбі, кінно-спортивну школу і універсальний спортивний комплекс.

Зроблять це в рамках реалізації програми з розвитку спорту, яку доручив розробити мер міста Юрій Вілкул.

 

«Кривий Ріг - місто спортивне. Про це свідчать досягнення наших спортсменів на змаганнях найвищого рівня. І, безумовно, завдання міста - створити для спортсменів гідні, комфортні умови для тренувань і виступів. На сьогодні в Кривому Розі представлені практично всі види спорту і, створюючи нову програму, ми займемося кожним із напрямків.

 

 У 2019 ми запустимо в роботу поле зі штучним покриттям ДЮСШ №1, реалізуємо перший етап реконструкції стадіону «Металург», закінчимо третій етап капремонту найбільшого 50-метрового плавального басейну, розпочнемо будівництво сучасного кордодрому.

 

Що стосується важливих перспективних напрямків, то я поставив завдання в цьому році підготувати необхідну документацію та проекти з будівництва концертно-спортивного залу в парку ім. Б. Хмельницького. Також у нас буде три серйозних проекти по ДЮСШ №10. Це облаштування поля для гри в регбі, доочищення і підігрів води для басейну, а також робота над створенням  кінно-спортивної школи. Заняття верховою їздою - це витратний вид спорту, але в нашому рідному місті діти будуть їм займатися безкоштовно. Для цього будуть створені всі умови», - сказав Юрій Вілкул.

 

 

Зараз у Кривому Розі працюють 11 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (10 комунальних і 1 приватна - футбольного клубу "Гірник"), 156 спортивних клубів, колективів фізичної культури промислових підприємств і організацій, фітнес-центрів і громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, 143 навчальних і 150 дошкільних навчальних закладів. У спортивних міських школах займається улюбленими видами спорту більше 8 тисяч дітей. Починаючи з 2017 року, за програмою мера Юрія Вілкула вручається стипендія за високі спортивні досягнення спортсменам і їх тренерам. У 2018 році її отримали 87 криворізьких спортсменів.

 

Нагадаємо, що Кривий Ріг в 2018 році став номінантом на звання європейської спортивної столиці 2023. На це звання претендують ще два європейські міста - Генуя (Італія) і Глазго (Шотландія, Великобританія).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: