У Кривому Розі з'явиться станція «Sapphire-32». Як це працює?

ЕКОЛОГІЯ
04.08.20 - 13:29

Мобільні станції «Sapphire-32» для моніторингу повітря, які працюють навіть без підключення до мережі Інтернет та здатні вимірювати склад повітря за 15 показниками, скоро запрацюють у п’яти містах України. Перші прототипи передадуть у Запоріжжя, Кривий Ріг, Дніпро, Харків та Краматорськ, - повідомляє сайт Рубрика. 

Команда розробників EcoCity, представники проєкту "Чисте повітря для України" та чеської неурядової організації Arnika, представили мобільну станцію моніторингу повітря Sapphire-32. Станція працює на вбудованих акумуляторах і може записувати показники протягом 48 годин без підзарядки.

 

 

Апарат може оцінювати рівень фізичного забруднення за показниками радіаційного фону, шумового забруднення та інтенсивності УФ-випромінювання. Система вимірює вміст дрібнодисперсного пилу фракцій РМ10 та РМ2.5, чадного та вуглекислого газів (СО та СО2), діоксиду нітрогену (NO2), сірчастого ангідриду (SO2), формальдегіду (H2CO), аміаку (NH3), приземного озону (O3) та сумарних концентрацій органічних сполук TVOC. 

 

 

Крім того, функціонал станції можна розширити для вимірювання ароматичних вуглеводнів DG, сірководню H2S та хлористого водню HCl.

 

Ключовим розробником станції став 15-річний Дмитро "DeLy" Обухов, який займається розробкою програмного забезпечення для всіх пристроїв команди EcoCity.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: