У Криворізькій лікарні № 9 провели 64 операції за допомогою сучасного хірургічного апарату

ЗДОРОВ'Я
30.08.19 - 16:59

У хірургічному кабінеті Консультативно-діагностичного центру за допомогою високочастотного електрохірургічного апарату лікарі провели 50 операцій із видалення доброякісних новоутворень шкіри із взяттям біопсії. Ще 14 операцій - для зупинки кровотечі нижньоампулярного відділу прямої кишки та гемороїдальних вузлів.

Високочастотний електрохірургічний апарат «SURTRON-80» для 9-ї міськлікарні придбали в грудні 2018 року.

 

Він призначений для діатермокоагуляції значних ділянок капілярних кровотеч та дрібних судин. Внаслідок мінімального пошкодження тканин при імпульсній дії це обладнання можна використовувати для взяття біопсії.

 

Переваги методу (за даними спостереження лікаря-хірурга за пацієнтами, у яких проводили втручання):

 

– термін лікування пацієнтів та непрацездатності скоротився на 4-5 днів, у випадках діатермокоагуляції доброякісних пухлин шкіри пацієнти залишаються працездатними, тобто не потребують видачі листка непрацездатності;

 

– у 100% випадків при втручаннях на доброякісних новоутвореннях шкіри досягнутий апластичний ефект;

 

– метод своєчасної діатермокоагуляції запобігає переродженню доброякісних пухлин в злоякісні.

 

Як ми вже писали, у 9-й міській лікарні також проводять черезстравохідну ехокардіоскопію (метод дослідження серця через стравохід). Таким дослідженням користуються при хронічній ревматичній хворобі серця, щоб запобігти ускладненням та розвитку ендокардиту, проявами якого можуть бути лихоманка, порушення серцевого ритму, розвиток серцевої недостатності. За такою методикою за останні 5 місяців у 3 складних випадках у хворих з протезованими клапанами виключили діагноз інфекційного ендокардиту та призначили відповідне лікування.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: