У криворізькому дитсадку № 88 встановили геліосистему

АКТУАЛЬНО
28.10.20 - 16:02

У Кривому Розі продовжують реалізовувати проєкти у межах конкурсу «Громадський бюджет 2019». У дитсадку № 88 Довгинцівського району, завдяки перемозі в конкурсі та підтримці міста, встановили геліосистему з використанням вакуумних міжсезонних колекторів. Це  забезпечить заклад теплою водою, - інформує міське управління преси та внутрішньої політики.

«У Кривому Розі живуть небайдужі та ініціативні люди, які хочуть змінити своє місто на краще. А ми, зі свого боку, відкриті до конструктиву і корисних змін. Такі проєкти важливі для створення комфортних умов для наших дітей та полегшення роботи персоналу. Дрібниць у нас немає. Ми працюємо над економією енергоресурсів по кожному дитячому садочку, і після випробувань, надалі обладнаємо такою системою установи бюджетної сфери», - сказав, спілкуючись з переможцями конкурсу, мер Юрій Вілкул.

 

Цікаво, що освітні установи — найактивніші учасники конкурсу «Громадський бюджет».

 

Перемога садочка № 88 вже не перша. Завдяки участі у конкурсі, тут провели енергоощадні заходи, відремонтували музичну залу та в групах встановили рекуператори системи вентиляції.

 

А тепер, при відновленні роботи басейну у закладі, геліосистема буде працювати на підігрів води у чаші басейну, що надасть змогу проводити фізкультурно-оздоровчу роботу та поліпшити стан здоров’я дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

 

«Проєкт дуже важливий як для здоров'я дітей, так і для економії енергоносія. У садочку використовуватимуться альтернативні джерела підігріву води. Це надасть можливість здійснювати подачу гарячої води протягом цілого року. Дасть змогу ефективно проводити водні процедури, що загартовують, а відтак, дошкільнята зміцнять здоров’я», - сказала завідувачка дошкільним навчальним закладом № 88 Алла Кузуб.

 

Фото міського управління преси та внутрішньої політики.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: