У криворізьких газовиків кипить робота - підготовка мереж до зимового періоду

АКТУАЛЬНО
20.07.20 - 15:01

Природний газ несе тепло і затишок в будинки містян, що без самовідданої роботи співробітників АТ «Криворіжгаз» було б неможливо, - стверджують на підприємстві.

У літню спеку не дуже хочеться згадувати про зимову холоднечу, але дбайливий господар сани готує саме влітку.

 

Ось і у криворізьких газовиків у самому розпалі - підготовка газових мереж для роботи в осінньо-зимовий період. Тим більше, що залишилося не так вже й багато часу для якісної підготовки системи газопостачання міста для стабільної роботи в наступний опалювальної період.

 

- На сьогодні вже виконано велику частину роботи по Тернівському району, крім цього тривають роботи на газових мережах і в Центрально-Міському районі, - коментує ситуацію в.о. директора технічного АТ «Криворіжгаз» Борис Рибка. - Разом з тим, проводимо велику роботу з заміни засувок на газопроводах високого і низького тиску в Саксаганському районі. Причому, що важливо, ця робота запланована і виконується з мінімальними відключеннями споживачів. Таким чином, вже зараз фахівці нашого підприємства замінили засувки в колодязях і вступні засувки на кульові крани в кількості 221 штука, а в планах - виконати заміну ще понад півтисячі засувок. Тривають ремонти на 18 газорозподільних пунктах і з заміни шафових ГРП.

 

Все це роблять для того, щоб на момент закінчення робіт споживачі були підключені до більш надійної системи газопостачання. А це 80 тисяч мешканців нашого міста, котельні КПТМ «Криворіжтепломережа» та АТ «Криворізька теплоцентраль», а також ряд об'єктів промислових підприємств Кривого Рогу.

 

На роботу підприємства чутно нарікання споживачів. Мовляв, залишаєте містян без природного газу, що вкрай незручно.

 

"У роботі з нашими споживачами ми завжди діємо виключно в межах закону, - пояснює Борис Рибка. - Тому, як це і встановлено нормативною документацією, інформуємо наших клієнтів як мінімум за п'ять днів до початку проведення робіт, розміщуючи відповідну інформацію на сайті підприємства, в соціальних мережах, через оголошення і органи виконавчої влади. Щоб якомога скоріше виконати всі заплановані обсяги і мінімізувати час відсутності природного газу у наших споживачів, працюємо весь світловий день, в тому числі й на вихідних, попри високу температуру повітря і не дуже комфортні умови роботи. Тут варто повторити, що ми працюємо суворо у відповідності до чинного законодавства - для того, щоб виконати роботи з запуску газу у внутрішні системи газопостачання багатоквартирного будинку або окремого домоволодіння, абоненти мають надати нашим фахівцям доступ до системи. Ця вимога регламентована Правилами безпеки системи газопостачання і Кодексом газорозподільних мереж. При запуску газу є призначені відповідальні особи, закріплені внутрішніми документами за кожною вулицею і за кожним будинком. Вони зобов'язані забезпечити належне виконання робіт і швидкий пуск газу. Без розуміння і відповідного реагування наших споживачів зробити це вкрай складно.
Тому був і залишаюся певним, що було б набагато ефективніше подбати про безпеку користування газом спільними зусиллями: ми беремо на себе зобов'язання зі стабільної і безпечної доставки природного газу в будинки наших клієнтів, а споживачі дають необхідний для цього доступ і щомісяця своєчасно оплачують рахунки за розподіл газу, до 20 числа поточного місяця".

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: