У криворізьких річках - перевищення норм хлоридів, сульфатів та сухого залишку

ЕКОЛОГІЯ
29.04.20 - 11:15

У березні та квітні Криворізький міський відділ лабораторних досліджень провів тестування в річках Саксагань та Інгулець, - міське управління екології.

У березні в точці на річці Саксагань (мікрорайон Даманський) фахівці зафіксували у воді перевищення показників вмісту хлоридів, сульфатів, сухого залишку та показників індексу ЛКП. Вони перевищені у 2,6; 3,0; 4,4; 2,6 рази.

 

При цьому, у порівнянні з 2019 роком, хімічні показники в зазначеній точці цього року значно підвищилися. Ймовірними причинами цього є несприятливі гідрологічні умови, безсніжна зима та практична відсутність опадів восени, наявність джерел забруднення річки вище за течією, - кажуть фахівці.

 

Якість води річки Інгулець не відповідає нормативним показникам по сульфатах та сухому залишку в районі вул. Шокальського, по хлоридах – на вул. Машинобудівна (вплив річки Саксагань) й нижче за течією - у зоні впливу гірничодобувних підприємств.

 

Наразі під час дії регламенту промивки русла річки Інгулець не здійснюють скид з річки Саксагань, що практично виключає її вплив. При цьому, за результатами лабораторних досліджень, проведених 15-го квітня, перевищень по хлоридах в річці Інгулець на території міста не виявлено. 

 

Перевищення санітарно-бактеріологічних показників у воді вказують на потребу посилення контролю з боку «Кривбасводоканалу», виконкомів районних у місті рад щодо виявлення та ліквідації джерел забруднення, в тому числі несанкціонованих скидів побутових стічних вод від приватних домоволодінь.

 

Фото міського управління екології.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: