У Криворізький педгімназії з'явився мультяшний "Пітон" - анімаційна майстерня 

ОСВІТА
01.02.19 - 15:26

У педагогічній гімназії відтепер — своя анімаційна студія. А сам проект реалізували завдяки участі в конкурсі «КласМетінвест». Північний комбінат виділив 100 тисяч на реалізацію ідеї.

З відкриттям творчої майстерні учнів та педагогів привітали численні гості. Серед них — представники компанії Метінвест.

«Проект стартував лише торік, а вже визначились  29 переможців. Я була на багатьох презентаціях, та ця ідея, напевно, найбільш нестандартна й цікава», — розповіла директорка з персоналу та соціальних питань Північного ГЗК Ольга Лук'яненко.

 

 

Авторка проекту, математик Інна Лінчук дуже задоволена результатом. Ремонт у студії робили власними силами вчителі та батьки. Коштом комбінату придбали все необхідне обладнання для створення анімаційних фільмів. Мультиплікаційні герої та історії про них — давнє захоплення багатьох учнів гімназії. Тепер робити це вони можуть у власному навчальному закладі.

«З дитинства я полюбляю дивитися мультфільми, потім спробував створити мультики сам, на своєму телефоні. Зробив мультфільм із ЛЕГО. Потім мене зацікавили відео- та фотомонтаж, і я почав із цим працювати», — розповідає юний режисер монтажу семикласник Антон.

 

 

Учні вже створили перший мультфільм «Мрія» — про те, як народжувалася студія «Пітон». Такі новації — крок у майбутнє, впевнена директорка міського департаменту освіти й науки Тетяна Кріпак.

«Відкриття сучасних студій, лабораторій, кабінетів інформатики, дійсно, дуже гарно впливає на освітній процес у наших закладах. Спільно з учителями, діти можуть творити, і я впевнена, що це матиме гарні результати», — зазначила очільниця департаменту.

 

Фото ТРК "Рудана".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: