У Києві вручили найпрестижнішу в Україні Шевченківську премію. Фоторепортаж

КУЛЬТУРА
10.03.20 - 16:39

У Національній опері України вчора відбулася церемонія нагородження лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2020 року.

Нагороду вручили у п’ятьох номінаціях: “Література”, “Музичне мистецтво”; “Візуальні мистецтва”; “Публіцистика, журналістика”; “Театральне мистецтво” (у номінації “Кіномистецтво” цьогоріч переможця не обрали).

 

Лауреатами премії стали:

- виконавці гурту «ДахаБраха» Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська за музичний альбом «Шлях»,

- режисер Владислав Троїцький, композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко - за оперу-реквієм «ЙОВ» («IYOV»),

- фотохудожник Олександр Глядєлов - за мистецький проєкт «Карусель»,

- поетеса Маріанна Кіяновська – за книгу поезій «Бабин Яр. Голосами».

- журналістка Євгенія Подобна - за книгу «Дівчата зрізають коси»

- письменник Тарас Прохасько - за книгу есеїв «Так, але...»

 

"Ми вирішили дивитися вперед для того, щоби й українська культура так само дивилася вперед. Уперше ми не відзначаємо людей за їхні досягнення в далекому минулому, а вишукували те, що визначатиме обличчя української культури не лише в Україні, а в усьому світі. І от ті люди, які виходили на сцену, вони якраз і є обличчя завтрашньої України - знайоме, відоме і шановане в світі", - зазначив голова Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Макаров, відкриваючи церемонію.

 

У 206-у річницю від дня народження Тараса Шевченка престижну премію вручили 59-й раз. Урочисту церемонію відвідали більше 1000 гостей. Серед гостей заходу був і президент Зеленський.

 

Фото - зі сторінки заходу у фейсбук.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: