У навчальних закладах Кривого Рогу бракує шкільних підручників. Коментар

ОСВІТА
31.01.19 - 13:19

Попри недостатнє забезпечення Міністерством освіти шкільними підручниками, в Кривому Розі зроблено все, щоб їх нестача не впливала на процес навчання.

За вимогою Міністерства освіти і науки України, в цьому навчальному році всі підручники для 1, 5 і 10 класів повинні бути повністю оновлені.

Але на сьогоднішній день для перших класів Кривий Ріг отримав 99% книг, для п'ятих - 88% і десятих - 81%.

Після переходу на нові міністерські програми, школи подали заявки на друк 232 тисяч примірників навчальної літератури: для 1-х класів замовлено 62 680 примірників нових підручників, для 5-х класів -89 126, 10-х класів - 79 875.

Нагадаємо, що замовлення, друк та доставка шкільних підручників - виключно прерогатива держави, зокрема, Міністерства освіти і науки.

 

Щороку міський департамент освіти подає інформацію щодо кількості шкіл, учнів, класів на наступний навчальний рік. Виділити гроші на видання нових підручників місто не має права, це мають бути державні кошти.

Крім того, місцева влада не має ніякого впливу на процес друку і терміни постачання навчальної літератури з поліграфічних комбінатів.

У січні Кривий Ріг отримав дві партії підручників для учнів 1, 5 і 10 класів і для дітей з порушеннями зору, а також посібники з розвитку інтелектуальних здібностей.

 

«Коли ми отримуємо інформацію про надходження книг в область, місто забезпечує транспорт для їх доставки до Кривого Рогу і передачу в освітні установи. Брак навчальних посібників жодним чином не впливає на процес навчання», - сказала начальниця департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак, - вчителі та школярі можуть користуватися електронною освітньої платформою, де опубліковані версії всіх підручників. Поки немає нових книг, десятикласники користуються торішніми підручниками. Вони є в достатній кількості в шкільних бібліотеках. Ніхто не змушує батьків купувати підручники та зошити».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: