У ніч із 30 на 31 березня Україна переходить на літній час. Починайте адаптацію!

ВАЖЛИВО
25.03.19 - 13:56

У ніч з 30 на 31 березня о 3-ій годині ранку Україна переходить на літній час.

Незабаром в Україні відбудеться перехід на літній час. Перевести стрілки на одну годину вперед потрібно в останню неділю березня.

 

Це означає, що спати ми будемо на годину менше.

 

Переведення часу на літній щороку здійснюють згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509.

Перехід відбудеться по всій країні, крім анексованого Криму та деяких районів Луганської та Донецької областей.

На літній час разом з Україною перейдуть понад 70 країн світу. Виняток становлять Ісландія, Росія і Білорусь.

До речі, вперше переводити годинник запропонували в 1784 році. Це зробив посол США у Франції Бенджамін Франклін. Рішення було ухвалено з метою економії свічок. Винахід переходу саме на літній час приписують англійцю Вільяму Віллетту. В Україні годинник переводять з 1981 року.

 

Переведення стрілок завжди супроводжується зміною ритму життя, отже, й додатковим стресом. - УНІАН.

Експерти радять починати адаптуватися хоча б за тиждень до переведення годинників. Відомо, що різка зміна режиму погано впливає на організм людини.

Тому в перші дні після переведення стрілок годинника ви можете відчути втому, підвищення тиску і головний біль. Варто звернути увагу на своє здоров'я тим, у кого є захворювання серця.

Також можливе зниження імунітету і порушення сну. В такі дні науковці рекомендують більше відпочивати, щоб ваш фізичний і психологічний стан повністю адаптувався до різких змін.

 

Лягайте спати на 15 хвилин раніше ніж ви звикли. Перед сном обов'язково провітрюйте кімнату. Приймайте контрастний душ. Слідкуйте за своїм харчуванням: вживайте тільки здорову та корисну їжу.

Вечеряйте легкими продуктами. Їжте не пізніше ніж за дві години перед сном. Постарайтеся зменшити стрес і уникайте навантажень.

Частіше гуляйте на свіжому повітрі в компанії людей, які піднімуть вам настрій.

Нагадаємо, в Україні вже пропонували скасувати перехід на літній час через стрес і негативний вплив на стан людини. Але поки ситуація залишається незмінною. 

 

Не забудьте, що цього ж дня, 31 березня, в Україні відбудуться вибори президента, тож подбайте про переведення стрілок, щоби вчасно завітати на виборчі дільниці.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: