У Німеччині у кінопрокаті з’явиться український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»

ЦІКАВО
27.05.19 - 16:10

Український анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», створений за мотивами п'єси Лесі Українки, вийде у кінопрокат у Німеччині і німецькомовних країнах Європи. Мультфільм планують вивести на екрани у 2020 році.

Великий німецько-австрійський дистриб’ютор Koch Films придбав пакет прав на показ повнометражного фільму виробництва студії Animagrad (FILM.UA Group) під час Каннського кіноринку Marche du Film.

 

 

Крім Німеччини, анімаційну стрічку покажуть в Австрії, Альто Адідже, німецькомовному Люксембурзі, Ліхтенштейні та Швейцарії. За умовами угоди, прем'єра українського мультфільму відбудеться у кінотеатрах цих країн.

 

 

Минулого року проект представили на ключових кіноринках світу. Права на показ продали у Польщу (Monolith Films), Чехію і Словаччину (Cinemart), Естонію, Латвію і Литву (ACME Film), Португалію (Cinemundo), Румунію, Угорщину, Болгарію (Vertical), Сербію, Хорватію, Словенію, Македонію, Боснію і Герцеговину та Чорногорію (Blitz).

 

 

Відзначимо, проект «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Держагенції України з питань кіно у вересні 2016 року і отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. У створенні саундтрека до мультфільму брали участь відомі всьому світові музиканти «ДахаБраха».

 

 

Як ми раніше повідомляли, режисером мультфільму є наша колега, колишня журналістка "Рудани" Олександра Рубан.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: