У пам'ять про Володю. В Кривому Розі видали книгу творів відомого журналіста Думанського

ПАМ'ЯТЬ
04.06.20 - 14:11

У Кривому Розі видали книгу творів відомого у місті журналіста Володимира Думанського. Видання "Творчість" підготували за ініціативи та коштом близьких друзів і колег Володі.

 До новодруку увійшли нариси, оповідання та фотографії Володимира, обдарованого у багатьох іпостасях. Упорядниками книги стали Олександр Чижиков і Олександр Шмарін. 

 

Як ми повідомляли, Володя відійшов у вічність торік 18 липня на 58-му році життя. Він довгий час мріяв про таку книжку, але фінансова скрута не давала йому змоги надрукувати свої твори.

 

"Ідея видати книжку, про яку він усе життя мріяв, виникла на 40 днів по його смерті, - каже друг Думанського, Олександр Чижиков. - Наша з Олександром Шмаріним "творча група" звернулася до видавця Романа Козлова, якого я особисто знаю як професіонала і науковця. Звернення до нього було, на мою думку, гарантією того, що у нас все вийде максимально наближеним до реальної творчої спадщини журналіста Володимира Думанського. Створення книги фактично йшло в три етапи - попередній відбір матеріалу (твори і світлини), розміщення по розділах і визначення варіанту видання щодо накладу й художнього оформлення. За попередніми оцінками, вийшло доволі оригінальне видання, про яке Володя й мріяв. Можна було додати ще чимало його світлин, але ми вважаємо, що це - завдання фотовиставок. А от літературні твори представлені в достатньому обсязі. На презентації буде, звісно, багато ексклюзиву й спогадів".

 

Володимир Думанський – історик за фахом, автор численних публікацій у криворізьких та столичних виданнях, автор персональних фотовиставок. Любив писати про талановитих криворіжців - героями його статтей були люди з непростою долею, художники, спортсмени, музиканти, екологи, видатні історичні постаті, патріоти ріднокраю. Друкувався на авторитетних сайтах, у виданнях "Вісті Придніпров’я", "День", "Дзеркало тижня". Творчий потенціал Володі знайшов своє вираження і в захопленні фотографією та малюванням. Наш колега був надзвичайно допитливий, життєлюбний і товариський.

 

Точну дату презентації книги організатори ще планують, оскільки карантинні обмеження вносять свої вагомі корективи у будь-які плани. Наклад видання – 100 примірників, частину з них планують передати до бібліотек нашого міста.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: