У Перинатальному центрі в Києві запрацював перший в Україні банк грудного молока

АКТУАЛЬНО
16.04.19 - 11:19

У Перинатальному центрі Києва відкрилася професійна лабораторія. У ній збирають, досліджують, обробляють і зберігають донорське грудне молоко.

Безпечне грудне молоко доставляють дітям, які не можуть харчуватися материнським молоком з медичних або інших причин.

 

Банк грудного молока було запущено 1 березня 2019 року. З того моменту фахівці зібрали, дослідили та обробили близько 40 літрів донорського молока, і понад 20 малюків отримали необхідне харчування.

 

На кожному етапі увесь процес ретельно контролюють. Фахівці Перинатального центру пройшли навчання та тренінги у провідних закордонних клініках. Грудним молоком з Банку годуватимуть малюків зі стаціонару центру та інших лікувальних закладів Києва за призначенням лікаря-неонатолога.

 

Донором грудного молока може стати лише здорова жінка в період лактації, яка годує власну дитину і якщо в неї достатньо молока для інших малюків. Вона проходить спеціальні обстеження та здає необхідні аналізи. Фахівці Банку грудного молока проводять із нею обов’язкову співбесіду та анкетування  щодо способу її життя, історії інфекційних хвороб, поточного стану здоров’я.

 

Виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя – фундамент здоров’я дитини у майбутньому. Материнське молоко нічим не можна замінити.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: