У поминальну неділю залишіться вдома та погортайте фотографії рідних, - губернатор Дніпропетровщини. Відео

ВАЖЛИВО
24.04.20 - 9:45

Цими вихідними мали б відбутися поминальні дні на цвинтарях Дніпропетровщини. Але голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко звернувся до мешканців області із закликом залишатися удома.

Як ми писали, у Кривому Розі з 25 по 27 квітня заборонили вхід на кладовища та місця поховання для відвідувачів. Поминальні дні перенесуть, про що повідомлять пізніше.

 

«Розгорніть родинний альбом, подивіться на закоханих та щасливих бабусю та дідуся, а також на друзів і близьких, до кого ви звикли ходити на поминальні дні на цвинтарі. Але в ці поминальні дні залишіться з цими спогадами вдома і просто погортайте фотоальбом. Я так і зроблю, і вас прошу зробити саме так заради безпеки ваших близьких і родичів, заради здоров’я мешканців Дніпропетровщини, – зазначив Олександр Бондаренко. – Зараз такі часи, що треба порушувати традиції заради здоров’я всього населення. Науковці прогнозують пік спалаху епідемії на кінець квітня – початок травня. Тому маємо бути пильними і дотримуватись правил карантину».

 

Голова ДніпрОДА нагадав, що для уникнення скупчень людей органи місцевого самоврядування мають закрити всі кладовища для відвідування. Виняток становлять похорони, які проводять із дотриманням норм карантину. Нагода навідати могили померлих родичів буде, коли поминальні дні перенесуть.

 

Відео пресслужби Дніпропетровської ОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: