У січні соціальну допомогу від міста отримають майже 1000 криворіжців

ОФІЦІЙНО
19.01.22 - 16:02

Попри величезне навантаження на місцевий бюджет, коли місто змушене оплачувати тепло для шкіл, садочків та інших бюджетних організацій за вдвічі більшими тарифами, у Кривому Розі не скоротили жодної міської соціальної програми. На січневому засіданні міськвиконкому розглянули та підтримали всі рішення соціального спрямування. Майже тисяча криворіжців отримають допомогу з міського бюджету на суму 5,3 млн грн.

«У Кривому Розі триває системна робота з надання соціальної допомоги мешканцям. Ми продовжуємо підтримувати найбільш соціально незахищені категорії криворіжців. З турботою і шаною ставимося до учасників АТО та членів їхніх сімей, допомагаємо ветеранам та людям з інвалідністю, багатодітним сім'ям, чорнобильцям та афганцям», - зазначив заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

 

У Кривому Розі мешкають 2,6 тисячі дітей з інвалідністю та онкохворих. Кожній родині, в якій виховують дітей з особливими потребами, за муніципальною програмою виплачують одноразову допомогу в розмірі 10 тис. грн. Таку допомогу отримують як діти з числа внутрішньо переміщених осіб, так і хворі діти в стадії ремісії.

 

 У січні таку підтримку нададуть 49 сім’ям. Торік допомогу отримали 2653 дитини на загальну суму 26,5 млн грн.

 

 

«Кривий Ріг - єдине місто в Україні, що надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю. Крім одноразової допомоги на вирішення нагальних питань, з початку 2022 року відновлюють виплату матеріальної допомоги на забезпечення дітей з інвалідністю підгузками. Розмір такої допомоги становить 12,5 тис. грн. Вже в січні її отримають 100 діток. Міська влада постійно в діалозі з містянами, чує і враховує всі побажання та намагається допомогти тим, хто перебуває у скрутному становищі», - підкреслила директорка міського департаменту соцполітики  Інеса Благун.

 

 

Цьогоріч також не залишать без уваги криворіжців, які опинилися у скрутному матеріальному становищі та значно витратилися на лікування. У січні 371 містянин отримає матеріальну допомогу. На це буде спрямовано 1,5 млн грн. Торік таку підтримку від міста одержали 6342 криворіжці на загальну суму 16,8 млн грн.

 

 

Також у Кривому Розі триває виплата часткової компенсації містянам для оплати житлово-комунальних послуг. У січні її отримають криворіжці, що подавали заяви наприкінці листопада 2021 року. Торік таку допомогу отримали 147 406 криворіжців,  на її виплату з міського бюджету спрямували 147,4 млн грн. 

 

Нагадаємо, що з початку 2021 року розмір компенсації було збільшено вдвічі – до 1000 грн.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: