У столиці на Covid-19 захворів персонал 35-ти ресторанів. ТОП-5 новин

ВАЖЛИВО
12.06.20 - 9:16

Станом на ранок п’ятниці, 12 червня, в Україні офіційно підтверджено 29 753 випадки коронавірусної інфекції. З них 683 виявили за минулу добу. Від COVID-19 в країні померли вже 870 людей (+16 за добу), а 13 567 пацієнтів (+426) повністю побороли хворобу.

ТОП-5 важливих новин.

 

1. У Києві виявили випадки коронавірусу серед персоналу ресторанів. Загалом вірус зафіксували у 35-ти столичних закладах торгівлі харчовими продуктами. Зараз половина з цих закладів припинили свою діяльність.

 

2. У Польщі три українки втекли з-під карантину, на якому перебували разом з інфікованою COVID-19 сусідкою. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

 

3. 12 червня Китай повідомив про 7 нових випадків активної форми COVID-19. Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 65 пацієнтів з коронавірусом. Більшість пацієнтів нещодавно прибула з-за кордону, тоді як у Пекіні вперше за кілька тижнів зафіксували внутрішнє інфікування.

 

4. Державна служба статистики відмовилася надати платформі відкритих даних «Опендатабот» дані про померлих людей в Україні під час карантину, запровадженого через поширення коронавірусу. Там заявили, що дані планують оприлюднити нібито після закінчення карантину.

 

5. Головний лікар Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Нартов подолав Covid-19. 11 червня він вже вийшов на роботу. Два ПЛР-тести на коронавірусну інфекцію у Нартова дали негативний результат, а рентген не показав пневмонії. Він лікувався 20 днів у стаціонарі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: