У терцентрі Центрально-Міського району привітали ветеранів Другої світової

СВЯТО
06.05.21 - 16:03

Сьогодні у терцентрі Центрально-Міського району відбулась зустріч з ветеранами. Тих, хто бачив жахи війни на власні очі, привітали міський голова Костянтин Павлов, голова Центрально-Міської райради Катерина Мурашова та актори театру імені Тараса Шевченка.
 

Попри поважний вік, криворіжці досі пам'ятають моменти дитинства і юності, коли вперше зрозуміли, що таке війна. Кажуть, забути таке неможливо. Для Емілії Балабас бойовим хрещенням стала спроба переправитися через річку і перше бомбардування.

 

«Спочатку ми хотіли переправитись на той бік через Дніпро. Там була купа людей та транспорту, і ми не змогли. Подались на Берислав. Там було велике скупчення людей і бомбардування, було дуже багато поранених», - згадувала Емілія Балабас.

 

Далі були тяжкі роки війни, яка забирала найдорожчих, і нарешті така довгоочікувана звістка про перемогу. Ще один учасник бойових дій Петро Рябець дізнався про завершення війни у госпіталі, відновлюючись після поранення.

 

«Радість була, радість. Я був у госпіталі, але вже ходив. Вже дозволили ходити», - розповів Петро Рябець.

Нині у Центрально-Міському районі мешкають 13 учасників бойових дій. Якомога довше залишатися в строю та передавати дорогоцінний досвід нащадкам – таке побажання ветеранам від міського голови.

 

«Ви, шановні ветерани, йшли на війну захищати нашу Вітчизну, свої будинки, сім’ї, міста, дітей. Дай, Боже, вам здоров’я, добробуту, янгола-охоронця, аби ви завжди пам’ятали, що ви справжні золоті історичні сторінки і нашої держави, і нашого рідного міста», - побажав ветеранам Костянтин Павлов.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: