У Тернівському районі організували захід для переселенців: малювали мапу України, саджали троянди, роздавали допомогу

СОЦІУМ
16.06.22 - 13:30

Сьогодні у Тернівському районі організували дозвілля для переселенців, яких прихистив Кривий Ріг. Маленькі гості повправлялися у мистецтві асфальтного живопису «Намалюй мапу України», взяли участь у квесті «Вільна Україна».

"Сьогодні до нас завітало багато відвідувачів для отримання соціальних послуг. Основна наша послуга присвячена Всесвітньому дню біженця. Ми організували захід для маленьких і дорослих нових містян. Ми намалювали мапу України, нанесли назви міст, звідки прибули наші гості до Кривого Рогу. Дорослі висадили троянди, які отримали назви рідних міст наших переселенців. Дітлахи написали побажання, що б вони хотіли отримати до Перемоги. Ми працюємо задля містян і наближаємо нашу Перемогу разом", - прокоментувала начальниця управління праці і соціального населення виконкому Тернівської райради Оксана Каретіна.

 

На тепер, у Тернівському районі мешкають понад 5 тисяч переселенців із Харкова, Херсона, Києва, Бучі, Маріуполя. Вони розселені по місцях компактного проживання, а також у родинах своїх родичів.

"Ми готові до креативу і спілкування з новими містянами, щоб їм було комфортно. Для них це важливо - адаптуватися і налаштуватися на мирне життя. Це не єдиний захід, будемо ще організовувати корисні й пізнавальні заходи аж до Перемоги. Учасники конкурсів отримали призи та гарний настрій", - каже Оксана Каретіна.

 

До заходу долучилась і Криворізька міська організація Товариства "Червоного хреста України" - видавали людям гуманітарну допомогу.

 

"У нашому місті ми почали надавати допомогу з початку повномасштабної війни. Це були гігієнічні набори, продукти, постільна й натільна білизна. Люди приносили, а ми роздавали. Потім був збір гуманітарної допомоги від наших донорів і її доставка в Кривий Ріг. Далі долучився і Міжнародний комітет ЧХ. Тернівський район розташований віддалено, тож ми привезли допомогу сюди, бо набори важкі, надворі спека, і людям далеко приїжджати до нашого офісу. Ми вже були і в Високопіллі, і в Зеленодольську, і у Нововоронцовці - всюди, де люди того потребуть. Національний комітет "Червоного Хреста" передав великі набори: макарони, цукор, рис, сардини, солонина, вермішель, борошно й олія. Поки що ми привезли 100 наборів, будуть люди потребувати – привеземо ще. Наш головний офіс розташований на вул. Ярослава Мудрого, 56, працюємо з 10-ї до 15-ї години", - розповіла Марина Матірка, голова Криворізької організації ЧХ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: