У трирічного хлопчика з Англії – одне з найвищих IQ в світі

ЦІКАВО
22.01.20 - 9:55

Трирічного вундеркінда з Великобританії прийняли в інтелектуальне товариство Менса, яке об’єднує людей з найвищим IQ в світі. Харізі, який є малазійцем за походженням, стане наймолодшим членом товариства, - повідомляє ресурс Освіторія.

Батьки хлопчика кажуть, що до того, як Харізі пішов в ясла, вони не помічали у нього якихось особливих здібностей. Їм здавалося, що всі діти такі допитливі та активні. На таланти дитини звернув увагу вихователь.

 

Уже в два роки хлопчик з легкістю запам’ятовував об’ємні історії і вмів їх виразно переказувати, потім став дуже багато читати англійською, при тому, що його рідна мова — малайська.

 

Зараз, коли Харізі здав всі необхідні тести, в тому числі і дослідження інтелектуальних здібностей за шкалою Стенфорд-Біне, стало зрозуміло, що його IQ-коефіцієнт становить 142 бали. Ця цифра перевищує дані 99,7% людей на планеті. Для вступ до лав членів суспільства Менса досить 98%.

 

Зараз батько і мати Харізі думають тільки про одне - як їм не загальмувати розвиток здібностей сина і одночасно як не дуже сильно тиснути на нього заради досягнення вищих цілей і успіхів. Вони перш за все хотіли б, щоб у хлопчика було нормальне, веселе, яскраве і збалансоване дитинство.

 

Фото з відкритих джерел.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: