У Вінниці на 5 років посадили молодика, який сильним ударом ноги убив собаку

КРИМІНАЛ
16.05.20 - 9:48

Вінницький міський суд визнав винним 28-річного Юрія Маркіна, який торік у березні ударив ногою собаку на очах у її 80-річного господаря Сергія Липача. Від сильного удару тварина загинула.

Як повідомляє пресслужба суду, 28-річному чоловіку призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі (з урахуванням молодого віку обвинуваченого, відсутності пом’якшувальних обставин, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 299 ККУ).

 

Обвинувачений свою вину не визнав. Прокурор просила суд призначити чоловіку покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

 

На судові засідання приходило багато людей, які підтримували пенсіонера - власника собаки.

 

Нагадаємо, в українському законодавстві з 2017 року суттєво підвищили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, ст. 299 Кримінального кодексу України було доповнено частиною третьою, в якій дії щодо жорстокого поводження з тваринами, що вчиняються з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчиняються активним способом стали підставою кримінальної відповідальності та передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Відтак, жорстоке поводження з тваринами за наведених обтяжуючих обставин відповідно до ст. 12 Кримінального кодексу України є тяжким злочином.

 

У лютому у Вінницькій області засудили чоловіка, який вбив сусідського собаку, приготував його та з’їв. Подія сталася у Калинівському районі. Оскільки порушник раніше був звільнений із місць відбування покарання достроково, то йому додали і попередній невідбутий термін. 

 

Як ми повідомляли, у Довгинцівському райсуді Кривого Рогу триває суд у справі криворізького поліцейського, якого підозрюють у знущанні над твариною.

 

Нагадаємо, резонансний випадок трапився торік навесні. Чоловік наколов собаку на вила та кинув його в багаття. Обвинуваченому інкримінують кримінальне правопорушення, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Постраждалий пес, якого волонтери назвали Чейзом, залишився паралізованим. Його долею переймалися чимало криворіжців, збираючи кошти на лікування. 

 

Джерело - Главком.  Фото з мережі Інтернет

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: