У Вінницькій області - 97 хворих на коронавірус медиків. Брифінг у МОЗ

ВАЖЛИВО
18.04.20 - 12:11

Станом на 9:00 18 квітня, в Україні 5106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133 летальні, 275 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 444 нові випадки.

Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 18 квітня:

 

Згідно зі змінами до держбюджету, сформовано Фонд для боротьби з коронавірусною хворобою, з якого 15,8 млрд грн. буде направлено закладам охорони здоров’я на боротьбу з COVID-19. Частина цих коштів призначена для підвищення заробітної плати медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію, а також для придбання лікарських засобів для лікування COVID-19. Це буде відбуватися через укладення договорів з лікарнями, де ці кошти буде розподіляти головний лікар, та через Національну службу здоров’я України. 

 

Заробітна плата лікарів, які працюють з хворими на COVID-19, має зрости до 300%, точні суми буде зазначено в договорах. Нарахування цієї заробітної плати будуть здійснювати головні лікарі медичних закладів.

 

На сьогодні у Вінницькій області зареєстровано 97 випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників (у 22 закладах охорони здоров’я), зокрема у Калинівській центральній районній лікарні. На доручення очільника МОЗ України, лікарня додатково забезпечена 10-денним запасом засобів індивідуального захисту.

 

Щотижня в Україну прибувають літаки з Китаю, які поповнюють запаси засобів індивідуального захисту в нашій країні.

 

21 квітня голова МОЗ проведе селекторну нараду з директорами департаментів охорони здоров’я, буде обговорено аудит медичних працівників, які потрапили під скорочення, та буде вжито відповідні заходи для збереження робочих місць.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: