Українці святкують Колодія (Масляну). Рецепт млинців від шеф-кулінарки
"Цей рецепт мені дала моя тітка. І з того часу я забула, що таке проблеми з млинцями", – зізналася Левензон в ефірі Обозреватель.
Отже, для млинців за рецептом Левензон знадобляться: 2 яйця; склянка борошна; склянка молока; 3-4 столові ложки соняшникової олії; дрібка солі.
За словами кулінарки, з цих інгредієнтів замішується однорідне тісто, яке потрібно тонким прошарком наливати на розігріту пательню і випікати з обох боків.
"Перед першим млинцем ми можемо помазати пательню маслом, але зовсім трішки. І все", – зазначила вона.
Левензон додала, що це базовий рецепт, з яким можна експериментувати.
Наприклад, пшеничне борошно можна замінити сумішшю з пшеничного і цільнозернового, а молоко – кефіром, водою, буряковим чи шпинатним соком.
"Якщо його правильно зробити – він прекрасно перевертається", – запевнила шефиня.
Вона уточнила, що начинка до цих млинців підходить як солона, так і солодка. Загортати їх теж можна по-різному: конвертиком, трубочкою або як ріжок з морозивом.
Як ми писали, сьогодні об 11.00 на Театральній площі біля Криворізького театру ім. Тараса Шевченка розпочнеться святкування. З концертною програмою виступатимуть творчі колективи Центрально-Міського району.
«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»
На Масляну криворіжців розважатимуть театралізованим дійством і частуватимуть млинцями
Криворіжці розпочинають святкувати Щедру Масляну
Рекордна Масниця. У Дніпрі виготовили найдовший рулет із 880 млинців