Українці святкують Колодія (Масляну). Рецепт млинців від шеф-кулінарки

ЦІКАВО
29.02.20 - 9:13

Українці святкують Масниці (Колодій, Сиропуст, Масляна) – східнослов’янське традиційне свято, яке відзначають протягом тижня перед Великим постом. Кулінарна експертка, шеф-кондитерка Наталія Левензон поділилася своїм фірмовим рецептом смачних і швидких млинців, які прийнято готувати у це свято.

 

"Цей рецепт мені дала моя тітка. І з того часу я забула, що таке проблеми з млинцями", – зізналася Левензон в ефірі Обозреватель.

 

Отже, для млинців за рецептом Левензон знадобляться: 2 яйця; склянка борошна; склянка молока; 3-4 столові ложки соняшникової олії; дрібка солі.

 

За словами кулінарки, з цих інгредієнтів замішується однорідне тісто, яке потрібно тонким прошарком наливати на розігріту пательню і випікати з обох боків.

"Перед першим млинцем ми можемо помазати пательню маслом, але зовсім трішки. І все", – зазначила вона.

 

Левензон додала, що це базовий рецепт, з яким можна експериментувати.

 

Наприклад, пшеничне борошно можна замінити сумішшю з пшеничного і цільнозернового, а молоко – кефіром, водою, буряковим чи шпинатним соком.

"Якщо його правильно зробити – він прекрасно перевертається", – запевнила шефиня.

Вона уточнила, що начинка до цих млинців підходить як солона, так і солодка. Загортати їх теж можна по-різному: конвертиком, трубочкою або як ріжок з морозивом.

 

Як ми писали, сьогодні об 11.00 на Театральній площі біля Криворізького театру ім. Тараса Шевченка розпочнеться святкування. З концертною програмою виступатимуть творчі колективи Центрально-Міського району.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: