Українська збірна "нескорених", серед яких криворізький ветеран В. Стуженко, приступає до тренувань

СПОРТ
29.10.19 - 16:35

Збірна України, яка братиме участь в Іграх нескорених у Нідерландах, приступає до тренувань. Нагадаємо, оголошення учасників, які представлятимуть українських військових та ветеранів на Invictus Games The Hague 2020 , відбулося 17 жовтня.

"Це лише перший крок на довгому та складному шляху підготовки до змагань у Гаазі, - повідомляє оргкомітет національної збірної в соцмережі. - Попереду - купа роботи: три тренувальних табори, робота з тренерами та психологами, виснажливі тренування та вивчення англійської - тож тримайте кулаки за Нескорених! Оргкомітет також не відпочиває, а активно працює. Днями ми інспектували нову локацію тренувального табору, який розпочнеться вже у листопаді. Нескорених вже чекають".

 

Участь у національному відборі взяли понад 200 учасників - українських ветеранів та військовослужбовців, які зазнали поранень, захворіли або були травмовані, виконуючи службові обов'язки в зоні бойових дій.

 

Серед них на міжнародні ігри обрали 20. До переліку потрапив і криворіжець - колишній боєць батальйону "Кривбас" Василь Стуженко.

 

Наш земляк втратив руку і ногу в боях під Іловайськом, отримав важку черепно-мозкову травму, переніс безліч операцій, але не скорився долі. Василь Стуженко та його побратим Сергій Гордєєв - невтомні учасники численних спортивних змагань для військових. 

 

Цього року українську команду обирала спеціально створена комісія під головуванням міністра у справах ветеранів. До складу комісії увійшли представники мііністерства у справах ветеранів, БФ "Повернись живим", ветеранських організацій і добровольчих формувань.

 

Відбір відбувався відповідно до нових критеріїв, переданих Україні міжнародної Фундацією Ігор Нескорених. Рішення щодо кожного учасника збірної України приймали виключно за умови одностайного рішення всіх членів відбіркової комісії.

 

Як ми писали, цього року у відборі брали участь ветерани 40-го батальйону "Кривбас" Василь Стуженко та Сергій Гордєєв, а також військовослужбовці стрілецького батальйону Криворізької бригади підполковник Юрій Ізрайлов та сержант за контрактом Анатолій Балануца.

 

Зичимо нашим нескореним успішних тренувань на шляху до перемоги!

 

Довідково. Invictus Games (“Ігри нескорених”) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Вельським Гаррі в 2014 році.

Invictus Games об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків. Уперше Ігри нескорених пройшли в 2014 році в Лондоні.

 

 

 

Фото зі сторінки Василя Стуженка.

 

Фото тренувального табору - зі сторінки оргкомітету збірної.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: