Українську кінострічку визнали найкращою на Варшавському кінофестивалі

КУЛЬТУРА
21.10.20 - 12:20

Днями на кінофестивалі "Warsaw Film Festival" відбулася світова прем'єра української стрічки "Із зав’язаними очима" (Blindfold), яку журі визнало переможцем серед 15 картин у цій категорії.

За основу фільму взята реальна історія жінки, яка втратила свого коханого під час Революції Гідності.  

 

Глядачам представили історію про життя в Україні після закінчення війни. Головна героїня Юля – спортсменка «боїв без правил», яка втратила свого коханого Дениса на фронті. Дівчина переживає цю травму, але оточення вважає, що вона повинна жити у нескінченній жалобі.

 

Зрештою, Юля тікає від цього тиску, завершує кар'єру та починає нові стосунки. Водночас мати Дениса отримує сумнівне повідомлення, що син живий, варто лише заплатити за операцію. 

 

Окрім драматичної історії, фільм відкриває очі на прикрі ситуації сьогодення: як водії відмовляють військовим у безкоштовному проїзді, люди нарікають на армію та махають рукою на війну, що для них давно скінчилася. Повчальний урок для суспільства, яке повинне спільно перемогти ворога не лише на фронті, - йдеться у релізі до фільму.

 

І це не перша висока оцінка від журі та глядачів. Фільм «Із зав'язаними очима» вже визнавали переможцем на Київському кінофестивалі «Молодість». На додачу картина одержала головний приз пітчингу "Work in Progress CoCo Cottbus" міжнародного кінофестивалю в Німеччині.

 

Режисер фільму – Тарас Дронь.

Трейлер – нижче. 

Джерело – спільнота "Вимкни Російське".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: