Український літак був помилково збитий ракетою через "людський фактор": офіційна заява Ірану

ОФІЦІЙНО
11.01.20 - 8:57

Як ми вже писали, вранці 8 січня в Тегерані український літак потрапив у авіакатастрофу. 

На борту перебували 176 осіб, в тому числі 11 українців: 2 пасажири та 9 членів екіпажу.

 

Уже сьогодні зранку на державному телебаченні Ірану заявили, що лайнер МАУ збила ракета "земля-повітря". - ТСН.

 

В Ірані переконують, що зробили це ненавмисне.

 

В офіційній заяві підтвердили, що літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. 

 

"Причиною катастрофи українського літака стала "людська помилка", допущена в кризовий період через "авантюризм" США. Наші глибокі співчуття та вибачення нашому народу, сім’ям усіх жертв та іншим постраждалим країнам", - написав на своїй сторінці у twitter голова МЗС Ірану Джавад Заріф.

 

Нагадаємо, спочатку МЗС України повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версію теракту не розглядали. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюють. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

 

Офіс генпрокурора розпочав розслідування катастрофи - справу розглядають за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). 

 

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану. Увечері в четвер, 9 січня, одразу кілька провідних американських видань і телеканалів повідомили про те, що Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: