Унікальну транспортну систему Hyperloop, розроблену Ілоном Маском, почнуть будувати у Дніпрі

ВАЖЛИВО
29.01.19 - 12:43

За результатами науково-технологічного дослідження, НАН України погодила впровадження технології "транспорту п’ятого покоління" в Україні. - Економічна правда.

Будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском, розпочнеться у Дніпрі.

 

У ході презентації у міністерстві представили низку кроків, які стануть базисом для втілення проекту у життя. Зокрема, це аналітика пасажиропотоків, оцінка промислового потенціалу України та проведення міжнародних конкурсів Hyperloop з метою підтримки та розвитку інноваційних розробок, - повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Науковці переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть змогу успішно розвивати проект HypeUA.

 

За оцінками науковців, гіперлуп може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що партнери визначили свою готовність брати участь у розвитку технології гіперлуп та минулого року підписали меморандуми про співробітництво. Серед них - Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, Інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО "Південмаш", Український інститут майбутнього, Гемфрі Інжиніринг, Каховський завод електрозварювального устаткування, Укроборонпром.

"Наступним кроком є реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна ціль Центру – об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести, для отримання найбільш ефективних рішень в галузі транспорту", - заявили в Мінінфраструктури.

 

 

Гіперлуп (Гіперпетляангл. Hyperloop) — проект різновиду вакуумного потягу, вперше був запропонований американськими інженерами Джеймсом Пауелом (James R. Powell) та Гордоном Денбі (Gordon Danby) у 2003 році.

Згодом цю ідею підтримав Ілон Маск, винахідник та співзасновник фонду SpaceX. Система використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці, для руху з величезною швидкістю по вакуумних трубах. 

У 2018 році Міністерство інфраструктури України та компанія Hyperloop transportation technologies підписали меморандум про співпрацю у сфері технологій вакуумного поїзда Hyperloop. За різними оцінками, будівництво 1 км наземної труби Hyperloop в Україні коштуватиме близько $10 млн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: