Унікальний рекорд 80-річного військового: 12 годин декламував вірші напам'ять

ЦІКАВО
17.01.20 - 13:44

80-річний киянин Василь Ототюк встановив унікальний рекорд - безперервно читав поезії напам’ять упродовж 11 годин 39 хвилин.

Усього він прочитав 547 віршів, 12 730 поетичних рядків, повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

 

Вона розповіла, що загалом пенсіонер знає понад пів тисячі віршів. Василь Ототюк тримає в голові твори 78 улюблених поетів найрізноманітнішої тематики: філософські, історичні, патріотичні і дуже чуттєві ліричні вірші.

 

Його секрет запам’ятовування такого великого обсягу інформації насправді простий – він любить напружувати пам’ять.

 

За фахом рекордсмен – історик, шанувальник поезії, підполковник у відставці. Улюблені вірші він ввласноруч переписав у блокнот

 

Василь Ототюк як колишній військовий звик до чіткого розкладу дня, який у нього розпочинається дуже рано. Тому, на його прохання, декламування розпочалося о 4-й ранку і тривало до 16.00.

 

Свої критерії відбору віршів він охарактеризував так: “От буває, читаєш вірш, і не розумієш думку, важко написано, не до душі. А я схиляюся до цікавих віршів, які характеризують те, що нас оточує”.

 

Вєтрова зазначає, що рекорди на витривалість – найскладніші. За правилами, претендент на рекорд має право на 5 хвилин перерви щогодини. Якщо пауза затягується більше ніж на 30 секунд, рекорд зупиняється.

 

Попередній рекорд з найтривалішого відтворення напам’ять віршів класиків літератури належав 71-річному киянину Миколі Ворону, який декламував поетичні твори впродовж 5 годин 55 хвилин без перерви.

 

Нагадаємо, в листопаді студенти Рівненського державного гуманітарного університету встановили рекорд України. Вони дві доби поспіль ланцюжком читали “Повість минулих літ”.

 

 

Фото зі сторінки Лани Вєтрової.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: