Уряд дозволив роботу 280 ринків, їх роботу контролюватимуть

АКТУАЛЬНО
29.04.20 - 15:03

Кабінет міністрів підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки. Це дозволить відновити роботу продовольчих ринків в умовах карантинних обмежень в Україні.

Таке рішення уряд ухвалив під час чергового засідання 29-го квітня.

 

Йдеться про відкриття понад 280-ти продовольчих ринків, які мають забезпечити необхідне дотримання санітарних норм. Контролювати роботу продовольчих ринків в умовах карантину будуть державні структури, без залучення органів місцевого самоврядування.

 

Будуть діяти такі правила: працівники, продавці й відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі й мають проходити температурний скринінг; на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики; на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець; контактні поверхні треба дезінфікувати щотри години; в кінці робочого дня - прибирання та дезінфекція; не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку.

 

Також є умови для продавців — щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями й покупцями.

 

Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також мають контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.

 

Чи входять до переліку цих 280-ти криворізькі ринки, наразі невідомо, інформацію уточнюють.

 

Джерело – Громадське.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: