«Усі реорганізації – в межах медичної реформи». У криворізькому управлінні здоров'я прокоментували чутки про закриття стаціонарів

ОФІЦІЙНО
07.08.19 - 15:40

Віднедавна соцмережами почали ширитися чутки про закриття окремих стаціонарних медзакладів. У міському управлінні охорони здоров’я заявляють – питання виникло давно, а всі процеси пов’язані із впровадженням медичної реформи.

«Спростовую ці чутки. Міськуправління охорони здоров’я цього робити не збирається. Є умови, за яких ми повинні робити те, що від нас вимагають, одна з них – комунальний заклад повинно бути перетворено на комунальне некомерційне підприємство», – зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

 

Це одна з вимог медичної реформи, другий етап якої вже стартував. Відтепер усі медзаклади фінансуватиме новостворена Національна служба здоров’я. В інтересах самих лікарень – укласти угоди з нею якнайшвидше.

 

Обійти жорсткі правила часу реформи неможливо. Натомість, в місті прагнуть зберегти мережу закладів і принцип, за яким інтереси пацієнта, – на першому місці.

 

«У нас жодну лікарню не закрито. Ми не маємо права скорочувати мережу лікувальних закладів, тому що за цим стоїть кримінальна відповідальність. Оптимізація, реорганізація, відкриття, формування – це на законодавчому рівні, у правовому полі. Ймовірність того, що пацієнтам доведеться їхати до іншої лікарні, є. Але ми про це попередимо завчасно. Ніхто раптово лікарні не закриватиме», – наголосив Костянтин Мурашко.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: