В особливо великих розмірах. На Дніпропетровщині викрили конвертаційний центр з мільйонними оборудками

КРИМІНАЛ
18.12.20 - 16:13

У Дніпрі та Нікополі члени злочинного угрупування надавали підприємствам послуги з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку, тобто зловживали своїм службовим становищем та підробляли офіційні документи, – повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Наразі встановили 5 осіб, причетних до злочину. У період з 2019 року вони нанесли державі збитки в особливо великих розмірах. Їхніми «послугами» скористалися близько 40 підприємств Дніпропетровщини. 

 

 

17-го грудня правоохоронці провели близько 20 санкціонованих обшуків за місцями мешкання та роботи фігурантів у містах Дніпро та Нікополь.   

 

В результаті вилучили понад 22 мільйони гривень у різній валюті, банківські карти, печатки фіктивних підприємств, підроблені документи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та бухгалтерську документацію, де можуть міститись докази злочинної діяльності. Також вилучили два автомобілі фігурантів – «Lexus GX» та «Porshe Cayenne».  

 

 

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за зловживання владою або службовим становищем та за ухилення від сплати податків. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.  

 

 

 

Фото відділу комунікації поліції Дніпропетровської області.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: