В Україні офіційно з’явилася професія трансплант-координатора

АКТУАЛЬНО
19.02.19 - 10:33

Міністерство економічного розвитку затвердило професію «трансплант-координатор» у державному Класифікаторі професій. — Громадське.

«Трансплант-координатор має забезпечити зв’язок між усіма учасниками процесу трансплантації, зокрема перевірити та отримати згоду на донорство, вчасно та систематично оновлювати інформацію у Єдиній державній системі трансплантації, організувати оперативне та безпечне транспортування органів. Їхня робота матиме важливу психологічну складову, адже саме вони будуть посередниками між донорами та їхніми родинами й реципієнтами, які очікують на трансплантацію», — повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

 

Відповідно до закону про трансплантацію, трансплант-координатор повинен мати вищу освіту не нижче магістерського рівня в галузі охорони здоров’я, соціальної роботи чи соціальних та поведінкових наук.

«Відтепер трансплант-координатори стали офіційною медичною професією в Україні. Міністерство охорони здоров’я рухається за планом. Це непростий і тривалий процес», — зазначив профільний заступник міністра Роман Ілик.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: