В Україні запідозрили перші випадки коронавірусу: 2 не підтвердили, один розслідують

ЗДОРОВ'Я
25.01.20 - 11:54

З підозрою на новий коронавірус в Україні ушпиталили трьох людей. 2 випадки захворювання не підтвердили, третій досліджують. Про це на брифінгу заявила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

«Щодо актуальної інформації. В Україні ми вже розслідували три випадки підозри на коронавірус. З них двоє були не підтверджені. Зараз ще щодо одного випадку проводять епідемічне розслідування», – зазначила вона.

 

При цьому Скалецька додала, що «кожен випадок буде розслідувано і донесено до населення». За її словами, МОЗ повністю моніторить ситуацію й має відповідні порядки реагування.

 

Як ми вже писали, в Китаї виявили новий коронавірус, який за ознаками нагадує звичайну застуду. На сьогодні відомо вже про майже 1000 хворих та більше 20-ти померлих від вірусу.

 

У МОЗ також розповіли, що для підтвердження наявності нового вірусу необхідно 2-3 тижні для проведення дослідження в референс-лабораторіях Європи – в Берліні чи Роттердамі.

 

Нагадуємо, щодня літаки, які мають пряме авіасполучення з Китаєм, зустрічають санітарно- карантинні підрозділи спільно із Державною прикордонною службою.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: