А ваша дитина вміє безпечно поводитися в мережі? 10 правил онлайн-життя

КОРИСНО
05.02.19 - 15:43

20% із більш ніж мільйона жертв онлайн-злочинності – діти, які встановили вірусну програму на комп'ютер батьків, повідомляє «Українська правда».

У День безпечного Інтернету поговоріть з дитиною про правила поведінки у всесвітній мережі та навчіть, як не стати заручником непотрібної інформації.

 

1.   Із зовсім малою дитиною чи старшим підлітком важливо спочатку обговорити базові правила. Почати можна з того, що нічого на 100% не є приватним у мережі.

 

2.  Навчіть дитину в жодному разі не оприлюднювати через Інтернет свої персональні дані, номер мобільного та номер банківського рахунку батьків.

 

3.  Поговоріть про те, яким має бути безпечний пароль. Нагадайте, що їх не можна надсилати ні на чиє прохання та зберігати у популярних месенджерах.

 

4.  Обговоріть із підлітком, яку інформацію можна поширювати у мережі.

 

5.  Поясніть, що спілкування у Whatsapp, Viber і Telegram не є на 100% приватним. Томі краще не писати про важливі особисті речі та виставляти конфіденційну інформацію.

 

6.  Розповідайте дитині про те, як оновилася стрічка новин на Facebook чи які зміни відбулися у додаванні відео на Instagram. 

 

7.  Поясніть небезпеку безкоштовного публічного Wi-Fi.

 

8.  Допоможіть своїй дитині завантажити VPN.

 

9.  Домовтеся про те, що діти скачуватимуть ігри під вашим наглядом або самі завантажуйте розваги для них. Щоразу переконуйтеся, що ви використовуєте перевірені сайти й додатки.

 

10.   Варто пояснити дітям, що приголомшливі акційні пропозиції, які надходять в електронних листах, – обман і спосіб заволодіти особистою інформацією користувача.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: