Великодній обмін бранцями, антирекорд США. Топ-5 новин у світі й Україні

ВАЖЛИВО
09.04.20 - 8:43

У президента Зеленського повідомили, що до Великодня може відбутися обмін утримуваними особами з бойовиками ОРДЛО та Росією.

Топ-5 новин, якими живуть світ і Україна: 

 

1. Китайський Ухань, в якому перше виявили новий коронавірус, після 76 днів ізоляції знову відкрили. Місто відсвяткувало цю подію та вшанувало людей, які боролися з COVID-19, масштабним світловим шоу. Місто покинули понад 65 тисяч людей.

 

2. Майже дві тисячі летальних випадків: у США встановили добовий антирекорд смертності від коронавірусу Трамп розкритикував ВООЗ за "помилки" та знову заговорив про зменшення її фінансування. Тим часом, гендиректор організації попросив "не політизувати COVID-19", якщо в країні "не хочуть побачити більше мішків для тіл".

 

3. У Китаї повідомили про нові випадки коронавірусу, серед яких два смертельні 

 

4. В Україні за добу зафіксовано 224 нових випадки COVID-19, загалом їх уже 1892. З них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. У МОЗ України дали поради: щоб маска захищала, а не шкодила, треба правильно нею користуватися. Змінюйте її кожні 2-4 години, не торкайтеся її зовнішнього боку, утилізуйте та в жодному разі не використовуйте повторно!

 

5. Через поширення коронавірусу в Україні, слідом за низкою інших країн, можуть почати випускати в'язнів з тюрем. Вийти можуть близько 900 людей.

«Позиція Мін'юсту – ми підтримуємо ідею вивільнення засуджених, однак не масового, а в обмеженій і обґрунтованій кількості. Мова йде лише про тих, хто не становить небезпеку для суспільства», - заявив міністр юстиції Малюська.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: