Верховна Рада підтримала закони про хімічну кастрацію та електронний реєстр педофілів

ВАЖЛИВО
11.07.19 - 17:28

В Україні буде створено відкритий реєстр педофілів та запроваджено примусову хімічну кастрацію.

Відповідне рішення сьогодні підтримали 247 народних депутатів.

 

Закон передбачає покарання для педофілів у вигляді примусової хімічної кастрації, створення публічного реєстру осіб, які були засуджені за зґвалтування чи сексуальне насильство щодо неповнолітніх. А також -  встановити пожиттєвий адміністративний нагляд після їхнього звільнення з в’язниці. Примусову хімічну кастрацію не застосовуватимуть до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 та після 65-ти років.

 

Відповідальність за злочини сексуального характеру проти дітей буде посилено. 
За зґвалтування дитини передбачено позбавлення волі на термін від 7 до 15-ти років (наразі санкція передбачає від 7 до 12 років).

 

Розпусні дії щодо особи, яка не досягла 16-річного віку, передбачатимуть до 5-ти років ув’язнення (наразі карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк).

 

Також в Україні з’явиться Єдиний електронний реєстр педофілів. Туди будуть вносити особисті дані осіб, які вчинили сексуальний злочин проти дитини. Право на інформацію з бази даних матимуть керівники освітніх закладів, закладів охорони здоров’я або іншої установи чи організації, зобов’язаної здійснювати нагляд за дітьми або надавати їм послуги медичного, навчального та соціального характеру.

 

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: