Верховна Рада призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня. Оновлюється

ТЕРМІНОВО
15.07.20 - 13:42

Верховна Рада проголосувала за постанову про призначення виборів в Україні на 25 жовтня, - щойно повідомила ТСН.

За цю дату проголосували 326 нардепів.

 

Оновлено. Як зазначається, у зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст Донецької та Луганської областей, вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад, як і на території окупованого Криму, не призначаються і не проводяться.

 

Водночас вони можуть бути призначені окремими законами за умов припинення окупації та збройної агресії Російської Федерації: виведення усіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих Росією, російських окупаційних військ, їх військової техніки з території України; відновлення повного контролю України за державним кордоном України; роззброєння всіх незаконних збройних формувань та найманців, які діють на тимчасово окупованих територіях України; відновлення конституційного ладу та правопорядку на тимчасово окупованих територіях України; забезпечення безпеки громадян України, які проживають на відповідних територіях АР Крим, Донецької і Луганської областей та міста Севастополя після повноцінного завершення на відповідних територіях процедур з роззброєння, демілітаризації та реінтеграції, відповідно до стандартів ООН та ОБСЄ.

 

Окрім цього, чергові місцеві вибори не проводять у разі призначення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня.

Нагадаємо, раніше Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити постанову про призначення місцевих виборів на 25 жовтня. 

 

Джерело - ТСН.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: