«Веселі хвостики»: у Кривому Розі з’явилися собаки-терапевти

КОРИСНО
21.02.19 - 17:18

Каністерапія — це різновид пет-терапії за участі спеціально відібраних і навчених собак. Таке лікування вже сотні років використовують у світі, допомагає швидше одужувати та побороти психічні розлади.

 Відтепер хвостаті терапевти з’явилися і в нашому місті - у спеціалізованому спортивно-розважальному центрі «Веселі хвостики».

«Спрямованість центру буде різноплановою, та більше плануємо працювати з особливими дітками, які мають досить складні діагнози, а також із їхніми батьками, які не можуть дозволити собі якісь розважальні заходи. Каністерапія допомагає відстежувати позитивну динаміку в діток, які спілкуються з собаками», — розповідає керівник Спортивно-розважального центру "Веселі хвостики"  Діна Журавльова.

 

 

Звісно ж, не кожна собака може стати чотирилапим психологом. Хвостаті повинні пройти необхідне тестування та отримати сертифікат. Одним з обраних став красень Персик - вихованець кінолога-інструктора Ольги Кудринської.

«У нашому центрі собаки-терапевти — це ті собаки, яких може використовувати психолог у своїх терапевтичних сеансах, щоби надати емоційну або психологічну допомогу. Собаки проходили відбір за міжнародними стандартами каністерапії, за процесом спостерігав іноземний фахівець із цієї галузі», — пояснює Ольга.

 

 

Учасники проекту мають уже чимало досягнень та постійно подорожують містом із безкоштовними виставами для дітей. Наступний пункт — пошук спонсорів та організація приміщення для активних занять та виступів собак-візитерів.

 

Охочі зустрітися з чотирилапими терапевтами можуть запросити їх у гості, написавши керівнику центра Діні Журавльовій.

 

Фото зі сторінки Ольги Кудринської у Фейсбук.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: