Ветеранські організації Кривого Рогу виступили на підтримку мера Юрія Вілкула

СОЦІУМ
02.11.20 - 17:44

Ветеранські організації Кривого Рогу виступили на підтримку мера Юрія Вілкула: «Ми за обраний курс на соціальну підтримку криворіжців стабільність, розвиток і порядок».

2 листопада всі районні та міська організація ветеранів Кривого Рогу запросили на зустріч мера міста Юрія Вілкула. Криворіжці похилого віку обговорили з мером програми соціального захисту населення, розвитку медицини, підтримки громадських організацій та зростання тарифів на комунальні послуги, які системно підвищує Кабінет міністрів.

 

Голова Криворізької міської організації ветеранів Микола Дабіжа підкреслив: «Кривий Ріг сьогодні залишається своєрідним острівцем у нашій країні, де турбота про людей -  на першому місці. Ми знаємо, в яких складних умовах, коли з Києва дають недостатньо коштів на медицину, на школи, владі міста вдається розвивати Кривий Ріг. Ми бачимо і нові амбулаторії, і від нас за це окрема подяка, і нові дороги, і новий громадський транспорт. Дякую за пільги в ньому. Ми дуже сподіваємося, що ця соціальна підтримка буде збережена. Для десятків тисяч криворіжців це дуже важливо. Тому, ми підтримуємо вашу програму. Ми - за обраний курс на стабільність, розвиток і порядок. Можете розраховувати на наше розуміння і підтримку».

 

«Спасибі за підтримку, ми завжди спілкувалися відкрито і працювали разом. Зараз йде розробка бюджету міста на наступний рік. Як ми й планували, розмір соціальної підтримки буде збільшений. Ви знаєте, що це планомірна робота - за 10 років розмір соцдопомоги у нас в місті виріс в 53 рази, і я зроблю все, щоб наступний рік не став винятком. Зокрема, допомогу з компенсації оплати комунальних послуг буде збільшена у 2 рази - з 500 до 1000 гривень. Опрацьовуємо збільшення виплат і за іншими напрямками», - запевнив мер Юрій Вілкул.

 

У 2020 році на допомогу криворіжцям та соціальні програми спрямували понад 1 мільярд гривень, це сьома частина бюджету міста. Наступного року будуть збережені усі виплати та компенсації і планується чергове збільшення загальних видатків та розширення кола отримувачів допомог.

Так програмою мера на цей рік передбачено:

- часткова компенсація на оплату житлово-комунальних  послуг  –  140 тис. осіб по 500 грн;

- чорнобильці – 4 тис. осіб від 3 тис. до 5 тис. грн;

- воїни-інтернаціоналісти та сім’ї загиблих – 2,8 тис. осіб по 5 тис. грн;

- учасники АТО/ООС, сім’ї загиблих – 6,6 тис. осіб по 5 тис. грн;

- учасники бойових дій Другої світової війни та прирівняні до них - 600 осіб від 3 тис. до 5 тис. грн;

- особи з інвалідністю з дитинства – 5,5 тис. осіб по 3 тис. грн; діти з багатодітних сімей  – 13,3 тис. по 1 тис. грн; діти з інвалідністю – 2,6 тис. осіб по 10,0 тис. грн; діти-сироти – 537 осіб по 1,0 тис. грн.

 

Також кошти спрямовують на оплату:

- пільги на проїзд у міському комунальному транспорті без обмеження кількості поїздок для понад 160 тис криворіжців;

- безкоштовний проїзд у міському комунальному транспорті для учнів шкіл, професійно-технічних закладів та студентів;

- безкоштовне харчування дітей 1-4 класів, 50% оплату вартості харчування в дошкільних закладах міста для 16527 родин;

- програму СТОП-інфаркт, зубопротезування громадян пільгових категорій, лікування вад зору та багато іншого.

 

На архівному фото - одна із зустрічей міського голови Ю.Вілкула з ветеранським активом міста.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: