Від прожиткового мінімуму – до соціальних допомог. В Україні зросли розміри виплат

СОЦІУМ
02.07.19 - 16:00

Відучора в Україні зросли показники прожиткового мінімуму. Фахівці зазначають, що така зміна впливає на розмір деяких видів соціальних допомог.

«З 1 липня змінюються прожиткові мінімуми для соціальних і демографічних груп населення. Для дитини віком до 6 років прожитковий мінімум складає 1699 гривень, від 6 до 18 років – 2118 гривень, для працездатної особи – 2007 гривень, для непрацездатної особи – 1564 гривні. Середній прожитковий мінімум становить з 1 липня 1936 гривень», – пояснила заступник начальника управління праці та соцзахисту населення виконкому Довгинцівської райради Ірина Карамушка.

 

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму, збільшився і розмір соціальних виплат, залежних від нього. А це майже 90% державних соцдопомог.

 

«Допомога з вагітності і пологів, на дітей одиноким матерям, на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям. Змінюється розмір отримуваної державної соціальної допомоги особам з інвалідністю 1, 2, 3 груп, для дітей з інвалідністю», – додала Ірина Карамушка.

 

Незмінним залишається розмір допомоги при народженні дитини, а також – на дітей, яких виховують у багатодітних сім’ях, компенсація тим, хто доглядає за інвалідом 1-ї групи чи літньою людиною від 80-ти років. Фахівці наголошують – перерахунок допомоги буде автоматичним, тож до управлінь праці та соцзахисту звертатися не потрібно.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: