Від собора - до Спаської. У місті триває ремонт проспекту 200-річчя Кривого Рогу

АКТУАЛЬНО
27.02.20 - 15:35

Хоч за календарем - зима, та за погодними умовами - саме час для весняних дорожних робіт. У Кривому розі на порядку денному - декілька ключових об'єктів реконструкції.

Це ділянка проспекту 200-річчя Кривого Рогу від площі 30-річчя Перемоги (Спасо-Преображенського собора) до зупинки "Спаська", завершення будівництва нової дороги між мікрорайонами "Сонячний" і "Спаський", а також завершення робіт по вулиці Сергія Колачевського в Тернівському районі.

На проспекті 200-річчя Кривого Рогу працюють техніка і дорожники товариства "Весташляхбуд".

 

Кажуть, ця ділянка нічим не буде відрізнятися від вже реконструйованої. Тут так само встановлять огородження посередині дороги, відремонтують тротуари.

 

Передбачають перевлаштування зношеного асфальтобетонного покриття проїзної частини та примикань з виправлення поздовжнього та поперечних ухилів, улаштування центральної розділювальної смуги, змішаної дощової каналізації, капітальний ремонт тротуарів та пішохідних доріжок, заміну бортових каменів, нанесення дорожньої розмітки, влаштування технічних засобів організації дорожнього руху, перевлаштування мереж зовнішнього освітлення та організацію велосипедного руху виділеною смугою.

 

Для маломобільних груп населення в місцях пішохідних переходів - облаштування пандусів з пониженням бортового каменю; в місцях сполучення тротуарів – пониження бортових каменів; влаштування тактильної плитки.

 

Обсяг реконструкції значний, тож шляховики взялися до підготовчих робіт завчасно. Почали з демонтажу застарілих дорожніх конструкцій.

 

"Проводимо демонтаж бордюрного каменю, поребрика, розбирання асфальто-бетонного покриття на тротуарах. Повністю демонтували колесовідбійний брус. Зараз йде установка поребрика на тротуарах", - коментує Олег Бекаревич, головний інженер ТОВ "Весташляхбуд".

 

"Ми цього року зберігаємо основні пріоритети не тільки по центральних дорогах, а й по приватному сектору, по внутрішньоквартальних та прибудинкових територіях та тротуарах", - каже Олександр Катриченко, заступник міського голови.

 

Паралельно з роботами на ділянках реконструкцій, у місті приводять до ладу дороги, що потребують ямкового ремонту.

 

"На сьогодні у місті на ямковому ремонті працюють 6 ремонтерів. Латаємо дороги струйно-ін'єкційним способом, використовуємо дорожну емульсію з гранітним щебенем", - пояснює Олег Бекаревич.

 

Масштабні роботи з будівництва та реконструкції доріг планують завершити до жовтня. 

 

 

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: