Від воєнного караоке - до ерудиції. У Криворізькій школі № 15 відбувся патріотичний квест

ОСВІТА
07.05.19 - 17:28

До КЗШ № 15 запросили школярів Металургійного району, щоб вшанувати героїв двох воєн напередодні Дня Перемоги. Вперше традиційний спомин доповнила квест-гра, яка у майбутньому може стати традицією для навчального закладу. Школярі змагалися в ерудиції, співали воєнних пісень та зустрічалися з бійцями сучасної війни.

«Провели квест-гру патріотичного спрямування, яка об'єднає дітей району і дозволить їм спілкуватися між собою, пізнати багато чого нового. Наприкінці квесту переможець отримує кубок, який наступного року передаватимуть переможцю», – розповідає головний спеціаліст відділу освіти виконкому Металургійної райради Дар’я Леськів.

 

У 15-й школі розташований музей відомого підпільника Миколи Решетняка. Саме у цих стінах колись навчався партизан. Учні семи шкіл виконували завдання на семи станціях: від воєнного караоке - до ерудиції.

Руслана екскурсує в музеї Миколи Решетняка три роки. Дівчина подалася в екскурсоводи слідом за батьками. Про експонати музею знає все. Деякі речі юного підпільника викликають в однолітків найбільшу цікавість. 

«Мене дуже вразили всі ці портрети та історичні предмети, якими тоді користувалися герої. Ми повинні пам’ятати про ті жахливі події минувшини, щоб запобігти їм у майбутньому», – каже учениця 26-ої школи Анастасія.

На патріотичні ігри запросили гостей. Собака Фреда стала зіркою квесту. Її господар Олександр розповідає: виросла у його кишені. Підібравши хвостату у Волновасі, пройшов з нею бойовий шлях від А до Я. Фреда – справжній бойовий солдат, – ділиться Олександр Ковальов. На чергування чотирилапа ходила разом з усіма. Тепер її хобі – турне криворізькими школами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: