Відбувся відбірковий етап всеукраїнського конкурсу «Едісони 21-го сторіччя»

ОСВІТА
22.01.19 - 12:12

У Покровському ліцеї міста Кривий Ріг відбувся міський етап науково-дослідницьких робіт серед старшокласників.

Учні представляли членам журі результати своїх теоретичних та практичних досліджень у галузях математики, фізики та астрономії, повідомляє кореспондент ТРК «Рудана».

 

 

Конкурс "Едісони 21-го сторіччя" серед юних науковців проводиться вп’яте.

 

 

«Крім того, що учні вчаться досліджувати, відкривати щось нове, для них це ще й спілкування з науковцями та між собою. Вони навчаються себе презентувати. А це – величезний досвід, який знадобиться і для навчання у ВНЗ, і в подальшому житті», - говорить  вчитель фізики та астрономії Покровського ліцею Світлана Глубенок.

 

 

У науково-дослідницькій роботі велику увагу приділяють практичній частині.

 

 

«Тема моєї роботи – це визначення відношення радіусів сферичних поверхонь, що містять в собі правильний многогранник. Цю тему я обрала, готуючись до зовнішнього незалежного оцінювання. Розв’язала багато стереометричних задач, а ця мене зачепила більше, ніж інші. І я вирішила розглянути її детальніше», - каже учениця 11-го класу Покровського ліцею Вероніка Онбиш. Мріє здобути освіту в Польщі і стати логістом.

 

Переможців відбіркового етапу очікує наступний – обласний. Кращі роботи будуть представлені на всеукраїнському рівні. Бонусом для тріумфаторів стануть додаткові бали під час вступу до ВНЗ за за тими спеціальностями, які вони обрали для своїх науково-дослідницьких робіт.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: