Відлуння війни. Пошуковці розшукують родичів загиблого під Севастополем морпіха Федора Тихонова з Кривого Рогу

ПАМ'ЯТЬ
19.02.19 - 14:58

Союз пошукових загонів України просить допомоги криворіжців у пошуку родичів морпіха з Кривого Рогу. Про це повідомляє журналістка "Рудани" Вікторія Сімкіна.

3 лютого 2019 року під час пошукових робіт на місцях боїв з оборони Севастополя, на 10-му кілометрі Балаклавського шосе, в траншеї кримські пошуковці знайшли рештки військовослужбовця з лейтенантським кубарем і паперовими документами у нагрудних кишенях.

Поряд була знайдена офіцерська кокарда головного убора РК ВМФ, до якої прилипли нарукавна зірка і залишки галуна.

Серед знайдених документів збереглися: обкладинка партійного квитка ВКП (б), внутрішні листки якого повністю зотліли і не читаються; два листки літературно-художнього журналу «Червонофлотець» №5, датованого березнем 1942 року.

У брючних кишенях лежала довідка з госпіталю, виписана на ім'я молодшого лейтенанта Тихонова Федора Івановича, що прибув через поранення в евакогоспіталь №2 з 83-ї окремої морської стрілецької бригади і був виписаний у березні 1942-го.

 

За документами ЦВМА, молодший лейтенант Тихонов Федір Іванович 1920 р.н. закінчив Чорноморське вище військово-морське училище в 1941 році.  Обіймав посаду командира стрілецького взводу 3-го батальйону 9-ї бригади морської піхоти.

Вважається зниклим безвісти 3.07.1942 р в Севастопольському оборонному районі.

Адреса бійця: Криворізький район, рудник "Красногвардійський".

 

У книзі «Історія і сучасність», виданій у 2007 році до 70-річчя ЧВВМУ ім. П.С. Нахімова, на стор. 106 серед випускників училища - учасників Керченсько-Феодосійської десантної операції - згадується молодший лейтенант Тихонов Ф.І., який у складі 83-ї окремої морської стрілецької бригади 26 грудня 1941 року "у важких погодних умовах успішно висадився на північний берег Керченського півострова ".

 

На сьогодні місце розташування рудника  "Красногвардійський" позначене на карті Кривого Рогу у районі шахти "Гвардійська", вул. Лаштоби.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією про рідних загиблого командира, відгукніться! 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: